Ryd op i garderoben - det skal du smide ud
Foto: Frederikke Heiberg
TRENDS & STYLING

Ryd op i garderoben | 10 ting, du bør smide ud nu!

Gør klar til en ny sæson, og ryd op i garderoben. Der kan sagtens blive plads til nyt! Læs med her, hvor IN guider dig gennem 10 ting, du bør smide ud.

Vi kender det allesammen. Vi har bunker af tøj og alligevel tøjkrise hver eneste mandag morgen. Det er tid til at få ryddet godt og grundigt ud i klædeskabet og få sendt de ting, du alligevel ikke bruger, videre i systemet. Selv om det er lettere sagt end gjort, vil du takke dig selv, når klædeskabet pludselig har plads til nyt tøj. 

Ryd op i garderoben: Hvad, hvor og hvordan? 

Det er en god idé at starte med at skabe sig et overblik, når man skal rydde op i klædeskabet. Start med at kaste alt tøj på sengen, som du mener, der kan være en mulighed for, at du kan leve uden. Bliv derefter enig med dig selv om, hvad der skal ske med det tøj, som ikke er gået i stykker, men som du ikke har brug for længere – skal det gives videre til en veninde eller søster? Afleveres til Røde Kors? Sælges videre i en luksusgenbrugsbutik?

TIP: Er du i tvivl om noget? Du kan altid starte med at gemme dit gamle tøj væk i en kasse på loftet eller i kælderen. Og hvis du så ikke har savnet det efter tre måneder, er det nok på tide, at det ryger videre i systemet.

Her kan du komme af med de ting, du ikke længere har brug for i din garderobe:

Luksusgenbrugsbutik: Hvis du har gjort dig nogle fejlkøb, er det oplagt at aflevere dem i en luksusgenbrugsforretning, hvor de bliver solgt videre (og du får en dejlig af salget).
Trendsales: Hvis du har tid og energi til at tage billeder og svare på henvendelser, kan du også sælge dine fejlkøb på en portal som for eksempel Trendsales og tjene lidt ekstra penge.
Loppemarked: Er der en krejler gemt i maven på dig? Alliér dig med din mor, søster eller en god veninde, og book en stand til et loppemarked. Få en hyggelig dag ud af det og få samtidig lidt ekstra lommepenge på hånden.
Røde Kors eller lignende: Aflevér dit tøj i din lokale genbrugsforretning, hvor salget gå til et godt formål. Sørg for at det tøj, du afleverer er rent og i fin stand.

LÆS OGSÅ: Stor guide: Sådan fjerner du pletter fra tøjet

Du kan også komme af med dine gamle sager på et loppemarked, som er en af tidens bedste måder at få sendt ting videre i systemet på. Du kan sælge tøj, såvel som alt andet skrammel. Det kræver blot en smule research og en smule planlægning, men det er det hele værd. Slå dig sammen med en veninde og gør det til en hyggelig dag. 

10 ting…

Herunder kan du se 10 ting, du bør skille dig af med i din næste garderobeoprydning:

1. De alt for små jeans. Køb i stedet et nyt par, der passer dig perfekt.

2. De tre dyre skjorter, du aldrig får brugt, men ikke nænner at skille dig af med fordi de var dyre. 

3. Undertøj – ud med det, du alligevel aldrig bruger (eller som du har haft alt for længe).

4. De hvide T-shirts, der hverken er hvide eller fri for huller længere.

5. Hullede strømper. De kan ikke blive ved med at ligge i bunden af sokkeskuffen.

6. Den lidt for korte eller lidt for lange kjole, der alligevel bare hænger og ser pæn ud.  

7. Tørklæder… Du har ikke brug for 20 styk.

8. Sko. Hvor mange af dine sko bruger du egentlig? Og hvor mange har samlet så meget støv, at selv støvsugeren har givet op? 

9. Striktrøjerne, der ligner en stor nullermand, og som har gjort det de sidste tre sæsoner.

10. Feriekøbene, som du fortryder lidt… Den guldglimtende kimonokjole fra Kina, mavetoppen med frynser fra Marbella og de lidt for høje stiletter fra Sydfrankrig.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Læs mere om: