Annonce
TRENDS & NYHEDER

Tæppetricket - og 4 andre lydtips du skal kende

God lyd og æstetik skal helst gå hånd i hånd. Vi giver dig her 5 lydtips, som du kan benytte dig af derhjemme.

Advertisement

Et hjem er ikke bare mure og møbler, men alle de sanseindtryk, vi omgiver os med.
 
Uanset om det er søndagsjazz eller samtaler, der strømmer ud i rummene, er valg af både højtaler, indretning og teknologi afgørende for stemningen.
 
Bliv her klogere på, hvilken højtaler du skal vælge, og hvad du skal gøre med højtaleren og dine rum for at få det bedste ud af lyden.

5 tips til at få bedre lyd derhjemme

1. Dæk dit bord med musik
Dine højtalerbehov er nok forskellige fra rum til rum. I stuen vil du gerne kunne give den fuld gas med musikken, men i køkkenet eller soveværelset har du brug for en mindre bordhøjtaler, som kan spille din yndlingsmusik, mens du klæder dig på, eller give dig dit favorit-podcast, mens du laver mad. Vælg højtalere fra samme mærke til alle rum - det sikrer, at de kan tale sammen.
 
2. Dine tæpper er ikke kun dekorative
Rummets hårde flader er tit den gode lyds største udfordring. Rent teknisk er lyd bølger, som bliver sendt ud i rummet, og bløde overflader kan bryde lyden, så du undgår ekko-effekten. Hvis du placerer et tæppe eller et gardin mellem højtaleren og det sted, hvor du opholder dig mest i rummet, fx sofaen, får du den bedste lyd.
 
3. Sig farvel til kluddermor
Ledningsrod bliver hurtigt en torn i øjet på indretningsafficionadoen, men heldigvis findes der mange gode trådløse højtalere på markedet, hvor du ikke behøver gå på kompromis med lydkvaliteten. Med Citation fra Harman Kardon spiller højtalerne i de forskellige rum sammen med hinanden via wifi og chromecast, så du slipper for det virvar af ledninger, der gør din indretning sjusket at se på.
 
4. Lad dine højtalere smelte ind i hjemmet
Hvis ledningsrodet er en torn i øjet, er en monstruøs højtaler midt i stuen i hvert fald også. En god højtaler kan høres, men glider samtidig ind i hjemmets interiør og virker som et bevidst valg i
indretningen. Vælg en i en neutral farve, som kan passe ind i dit hjem i årevis – også hvis din indretningsstil ændrer sig.
 
5. Før samtale med din teknologi
Byd fremtiden indenfor med en stemmestyret højtaler. Harman Kardon har lanceret Citation-højtalerserien med Google-Assistent, hvor du med din stemme kan skifte nummer. Så behøver du ikke at rejse dig fra sofaen for at trykke på højtalerens knapper. Ud over at styre musikken kan den personlige lydassistent bl.a. svare på dine spørgsmål om vejret, læse opskrifter højt og lave søgninger efter det, du beder om.
 
 
 
Harman Kardon, Citation 100, 2.499 kr. og Citation 300, 2.999 kr.

Find en stilfuld højtaler - med god lyd

I Harman Kardons serie Citation kan du sætte de forskellige modeller sammen, så du både er garanteret god lyd og en samlet betjening. Sæt fx en Citation 500 sammen med Citation One, så du har samme musik i begge rum.

Desuden kan du styre dem med Google Assistent – bogstavelig talt smart samspil. Højtalerne i Citationserien fås i to farver, som passer ind i de fleste hjem – grå og sort.

Den nye Citation-serie fra Harman Kardon kombinerer den gode lyd med tidløst skandinavisk design
 
Harman Kardons højtalere har indbygget Google Assistent, så du med stemmen kan skifte sang, justere lyden og få tip til madlavningen. Fordi modellerne spiller sammen med hinanden via wifi og chromecast, kan musikken følge fra køkken til bord.
 
Lad højtalerne understrege den taktile stil. Harman Kardons højtalerserie Citation er designet ud fra dansk tradition med fokus på et simpelt udtryk. Stoffet er specialudviklet af Kvadrat.
 
En god højtaler skal helst glide ubemærket ind i resten af indretningen. Heldigvis findes der trådløse højtalere, hvor du ikke behøver at gå på kompromis med lydkvaliteten.

 

 

Læs mere om: